logo vek-wik gymnastiekvereniging

Jorick Winthorst sporter van de maand oktober!

Jorick (19) uit Enkhuizen is de trotse sporter van de maand oktober geworden bij Special Gym van gymvereniging Vek-Wik. Maandag jl. kreeg hij de Vek-Wik-vlag uit handen van wethouder Dorus Luckx uitgereikt.

jorick

Jorick is een druk baasje.

Twee dagen per week gaat hij naar Theatergroep de Eenhoorn
Eén dag gaat hij naar de kookgroep van Esdegé Reigersdaal en één dag per week naar Het Keetje. Tot 30 september werkte hij op camping De Vest, waar hij al vier seizoenen heeft meegedraaid (hij was de eerste die daar kwam werken).
Vanaf eind oktober gaat hij starten bij De Huiskamer van Enkhuizen in de Westerstraat, waar hij erg veel zin in heeft.

Zijn grootste hobby is muziek.

Hij speelt keyboard en hij drumt waar hij dan ook nog graag bij zingt. Dat doet hij alleen, maar ook samen met zijn vriendin.

Jorick heeft al ruim twee jaar verkering met Danara, die hij kent van Heliomare College in Alkmaar.


Naast de muziek houdt Jorick ook van sporten. Vanaf dag één is hij lid van Special Gym Vek-Wik. Van buikspier-oefeningen tot basketbal en van badminton tot o.a. hoepelwerpen, Jorick doet er aan mee en ook hij merkt dat het steeds beter gaat.

Van de zomer tijdens het buiten sporten op het voetbalveld heeft hij zelfs met een discus getraind en hij verraste menigeen met de afstand.


Jorick zou het mooi vinden als er nog meer mensen met een verstandelijke beperking komen sporten bij Special Gym. Elke maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur is dat in de gymzaal van De Bonte Veer. Niet alleen Enkhuizers doen er aan mee. Oook inwoners uit Stede Boec, Drechterland en Medemblik.


Het is een super leuke groep. Sporten is heerlijk en we maken veel plezier. Kom voor vooral eens kijken of nog liever doe mee, aldus Jorick.

Voor meer informatie: www.vekwik.nl, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-83205270

logo leergeld1

dirk kuyt foundation

“SponsorKliks,

Contact

Gymnastiekvereniging VEK-WIK
Enkhuizen
Contact opnemen

vekwik logo