logo vek-wik gymnastiekvereniging

Ouder & Kindgym

ouder kindgym E.Lub

‘’Op twee jarige leeftijd al aan gym doen’’? Jazeker! Dat is goed voor de basis en fijnere motoriek. Gym is tenslotte ‘de moeder van alle sporten’. Je kunt er dus niet vroeg genoeg mee beginnen.

Aangezien de kinderen nog jong zijn, doen zij dit binnen Vek-Wik in het Ouder- & Kindgym uur. Eén uur per week samen met papa of mama, opa of oma sporten. Dit betekent dat papa of mama, opa of oma ook mee sport. Dat is ook nog eens hartstikke gezellig en goed voor de onderlinge band.

Er wordt binnen de lessen aandacht besteed aan o.a. klimmen, klauteren, rollen, zwaaien, balanceren, gooien, vangen, bewegen op muziek etc. En natuurlijk komt ook speeltijd aan bod. Alles op een kindvriendelijke, veilige manier.

Door met meerdere kinderen en ouders in één zaal te zijn, leren de kinderen ook samen werken (o.a. op de beurt wachten 😉), samen spelen en samen delen. Zelfs het helpen van anderen is iets wat de tijdens de lessen belangrijk kan zijn.

Kinderen krijgen meer vertrouwen in het bewegen, waardoor zij dit ook buiten de gymles (dan wel onbewust) kunnen gebruiken.

Namens de docenten Ouder- & Kindgym, Sven en Nancy:
‘’Bij ouder-kindgym staat plezier in het leren bewegen op verschillende manieren centraal. Wij zorgen er iedere week weer voor dat u samen met uw kind een uur kan bewegen op het niveau van uw 2 tot en met 3-jarige. Wij proberen de basis van een leven lang bewegen hier alvast op te bouwen met de basisvaardigheden. Bij de basisvaardigheden moet u denken aan kruipen, lopen, rennen, springen en af en toe ook vallen. Het uur wordt vaak opgebouwd door een gezamenlijk beginspel, dan vrij bewegen over de verschillende situaties, en gezamenlijk spel en daarna weer vrij bewegen over de verschillende situaties. Wij als trainers staan er voor ondersteuning en kunnen uw vragen beantwoorden. Het is vooral de bedoeling dat u zelf moet uw kind aan de slag gaat’’.

Veiligheid en plezier staat met name voorop!

Als de kinderen ouder zijn, bijvoorbeeld rond vierjarige leeftijd, kunnen ze indien gewenst verder met Peuter- & Kleutergym.

Meer informatie vindt u op het lesrooster en het contributie overzicht.

Lid worden? Zo werkt dat!

ouder kingym franske robin

logo leergeld1

dirk kuyt foundation

“SponsorKliks,

Contact

Gymnastiekvereniging VEK-WIK
Enkhuizen
Contact opnemen

vekwik logo