logo vek-wik gymnastiekvereniging

Ouder & Kindgym

ouder kindgym E.Lub

‘’Op twee jarige leeftijd al aan gym doen’’? Jazeker! Dat is goed voor de basis en fijnere motoriek. Gym is tenslotte ‘de moeder van alle sporten’. Je kunt er dus niet vroeg genoeg mee beginnen.

Aangezien de kinderen nog jong zijn, doen zij dit binnen Vek-Wik in het Ouder- & Kindgym uur. Eén uur per week samen met papa of mama, opa of oma sporten. Dit betekent dat papa of mama, opa of oma ook mee sport. Dat is ook nog eens hartstikke gezellig en goed voor de onderlinge band.

Er wordt binnen de lessen aandacht besteed aan o.a. klimmen, klauteren, rollen, zwaaien, balanceren, gooien, vangen, bewegen op muziek etc. En natuurlijk komt ook speeltijd aan bod. Alles op een kindvriendelijke, veilige manier.

Door met meerdere kinderen en ouders in één zaal te zijn, leren de kinderen ook samen werken (o.a. op de beurt wachten 😉), samen spelen en samen delen. Zelfs het helpen van anderen is iets wat de tijdens de lessen belangrijk kan zijn.

Kinderen krijgen meer vertrouwen in het bewegen, waardoor zij dit ook buiten de gymles (dan wel onbewust) kunnen gebruiken.

Veiligheid en plezier staat met name voorop!

Als de kinderen ouder zijn, bijvoorbeeld rond vierjarige leeftijd, kunnen ze indien gewenst verder met Peuter- & Kleutergym.

Door de huidige corona omstandigheden kan de les nu niet plaatsvinden in de normale vorm. Maar u bent meer dan welkom om uw kindje alvast op te geven voor een proefles, wanneer dat weer kan.

Op You Tube staat een filmpje.  
Naar de foto's in het fotoalbum (met dank aan EnRiCopictures).
Foto's van de laatste les van het seizoen in juli 2017.

Meer informatie vindt u op het lesrooster en het contributie overzicht.
Lid worden? Zo werkt dat!

ouder kingym franske robin

logo leergeld1

“SponsorKliks,

Contact

Gymnastiekvereniging VEK-WIK
Enkhuizen
Contact opnemen

vekwik logo