logo2024

Kleutergym 4 tot 6 jaar

Naast dat peuters enorm veel plezier beleven aan bewegen, is het ook enorm belangrijk voor hun motorische en sociale ontwikkeling. In de eerste vier jaar van het leven van een kind gaat de motorische ontwikkeling met grote sprongen vooruit. Lopen, rennen, springen en klimmen: spelenderwijs bewegen is belangrijk voor het uitvoeren van dagelijkse dingen en het bewust worden van je lijf. Daarnaast leert het kind contact leggen met leeftijdsgenootjes door mee te doen aan bewegingsspelletjes. Ze leren samenspelen, wachten op elkaar en rekening houden met elkaar.
We springen op de grote trampoline, rennen op de tumblingbaan, klimmen op de bobbelbaan, gooien met de grote ballen en ballonnen en balanceren op een echte turnbalk.
Sommige ouders vinden het heerlijk om van achter het glas naar hun kinderen te kijken of even een boodschap te doen. Dit is natuurlijk mogelijk.  Toeschouwers zijn van harte welkom om op de hogere verdieping door het raam mee te kijken.

Wat doen peuters en kleuters zoal op gym?
Ze rollen van een schuin vlak. Ze klimmen en klauteren in wandrekken. Ze springen over banken en blokjes en springen van de bank op de mat. Ze duikelen en schommelen in de ringen, ze leren gooien, vangen, en stuiteren met een bal. En ze leren ook dat ze om de beurt iets mogen laten zien en dus wel eens even in de rij moeten wachten!

Veel en gevarieerd bewegen is een voorwaarde voor een goede ontwikkeling van kinderen. Als een kind jong begint met gymnastiek zie je dat later terug in zijn of haar houding, beweging en coördinatie bij het beoefenen van andere sporten.

Meer informatie vindt u op het lesrooster en het contributie overzicht.
Lid worden? Zo werkt dat!

logo leergeld1

dirk kuyt foundation

“SponsorKliks,

Contact

Gymnastiekvereniging VEK-WIK
Enkhuizen
Contact opnemen

vekwik logo